Masurare ferestre

Cum se executa masurarea unui sistem de tamplarie ?

Masurarea golului in care se va monta un sistem de tamplarie este una dintre cele mai importante activitati de care depinde executia finala a lucrarii contractate. De aceea trebuie executata cu foarte mare atentie si corectitudine. Masuratorile se exprima in milimetrii si se executa cu ruleta sau telemetru.

Se stabileste locul unde se va monta fereastra.

In cazul in care se doreste inlocuirea tamplariei cu una noua, masuratoarea se efectueaza atat pe exteriorul ferestrei cat si in interiorul acesteia. Stabilindu-se o cota intermediara celor doua masuratori astfel incat sa nu se acopere tocul in intregime dar nici sa ramana spatiu foarte mare pentru reparat.

Verificarea golului de montaj se face in 3 puncte atat pe orizontal cat si pe vertical. Se recomanda ca ferestrele termopan sa fie montate cat mai in interiorul incaperii, in caz contrar probabilitatea aparitiei mucegaiului fiind mult mai mare.

Sunt situatii cand golul pentru fereastra nu are aceleasi dimensiuni, de aceea se recomanda verificarea dimensiunilor in mai multe puncte. In urma efectuarii masuratorilor in acest fel, se ia cota cea mai mica, masurata, din care se scade luftul de montaj (spatial necesar de montaj,10-20 mm, in fiecare parte) care se incarca ulterior cu spuma poliuretanica.

Navigare site

Prezentare magazin
Profile PVC
Salamander
Veka
Trocal
Rehau
Gealan
Aluplast
Kommerling
Extrupast
Ramplast
Teraplast
Deceunik
ProfiLink
KMG
KBE
Profile Aluminiu
Schuco
Reynaers
Etem
Profilco
Alumil
Exalco
Doral
Balkan
Wikona
Elvial
Profile Lemn stratificat
Modele Sticla
 

Facebook